4 inzichten in share-gedrag op sociale media

Published on

Vraag je je vaak af welk type content het meest gedeeld wordt ? Of via welk sociaal netwerk er het meest gedeeld wordt ?

Zoek niet verder. Op Social Media Examiner verscheen een artikel dat wij even voor je samenvatten mocht je het Engels niet machtig zijn.

social-sharing.png

Vanop welke toestellen word het meest geshared?

Er wordt minder en minder via desktop geshared, en meer en meer via smartphones. In 2014 is mobile sharing zowaar verdubbeld. Dat verbaast ons niet ! Ook hier wordt een mobile-first strategie aangeraden.

Vanop welk platform wordt het meeste geshared?

Facebook domineert alle anderen wat betreft het delen

Als je de 7 onderzochte platformen samenneemt, dan gebeurde 81% van het sharen op Facebook. In het algemeen gaat het sharen er wel op achteruit, vermoedelijk door de grote toevloed aan content.

Wat algemeen engagement betreft (dus ook ‘likes’ en commentaren) , spant Instagram de kroon).

Wat wordt het meest gedeeld?

Lijstjes en “waarom” artikels orden het meest gedeeld. Geef dus tips,  leer je klanten iets bij, leg hen uit hoe het werkt.

Wanneer wordt het meest gedeeld?

Op Facebook post je best in de vroege namiddag. Maar elk netwerk blijkt zo zijn ideale tijdstip te hebben. Zo kan je op Twitter blijkbaar best in de late namiddag posten. Wij raden vooral aan om het zelf te ondervinden en te meten. Wanneer zitten jouw klanten op de sociale media ?

Wat zijn jouw ervaringen? Wat wordt volgens jou het meest geshared?

Facebook, Social Media, Content Marketing

 

© Copyright 2018 - Simplisso