Pinterest : een meer rendabel platform dan andere sociale media ?

Published on
pinterest.jpg

Pinterest, dat naam vewierf dankzij zijn unieke systeem van « pins » en « prikborden », blijft nog altijd een grote onbekende voor veel bedrijven als het op de keuze van sociale media aankomt.

Ter opfrissing : Pinterest laat je toe om beelden te posten, te liken en te delen door ze te spelden (« to pin »in het Engels) op een prikbord (« board »).

Met een waardering van 5 miljard dollar na amper 4 jaar, is Pinterest goed voor 70 miljoen gebruikers. Maar is het een must actief te zijn op Pinterest ? We lieten er eerder al ons licht op schijnen in verschillende blogposts. Frenchweb bevroeg onlangs enkele experten en intensieve gebruikers in Frankrijk. Ziehier de conclusies :

  • Met nog een vrij beperkt aantal gebruikers in Europa, blijft het een zeer Amerikaans gebeuren. In België schat men het aantal gebruikers op slechts zo’n 25.000. Pinterest hinkt dus ver achter op de andere media.
     
  • Nietemin zit er volgens Christian Radmilovitch « een ware business logica achter Pinterest, terwijl Facebook eerder geschikt is om klantenrelaties te onderhouden. » Veel merken gebruiken Pinterest on hun produktcatalogus te delen. Belgische voorbeelden zijn kledingszaak ShopLily of handtassenmaker Delvaux.
     
  • Bovendien blijkt Pinterest veel hogere conversies te halen. Wanneer iemand van Pinterest op een online shop iets gaat kopen, is dit gemiddeld voor 195 dollar, tegenover 95 dollar als men van Facebook komt.

  • Pinterest doet er alles aan om door te breken. Na Pro accounts gelanceerd te hebben, kwamen in mei de promoted pins, dan een API met partners als Hootsuite. Onlangs werd een statistische module voorgesteld voor merken.
delvaux-handtassen.jpg

Voor KMO’s blijft Pinterest vaak een nice to have. Maar de evolutie van zijn interface en commerciële aanbod zal ongetwijfeld meer en meer bedrijven aantrekken. Zeker op wie visueel aantrekkelijk produkten voorstelt, zal Pinterest een aantrekkingskracht uitoefenen. Etsy, bijvoorbeeld, is één van de hoofdleveranciers van beelden op Pinterest.

Wat zou jouw eerste pin kunnen zijn ?

Lees het volledige artikel op Frenchweb (artikel in het Frans).

Social Media, Webmarketing, Pinterest

 

© Copyright 2018 - Simplisso